slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten

Erwtensoep

Ingrediënten

300 gram geweekte spliterwten, 2 preien, 1 kleine knolselderij, 2 takjes bladselderij, 200 gram gesneden doorregen spek, 1 rookworst, 1 rauwe aardappel, zout.

Bereiden
Breng het water aan de kook. Schil de aardappel, rasp hem en doe hem met de spliterwten in de soeppan en kook alles gaar in een uurtje. Af en toe even doorroeren.
Snij de 2 preien, de knolselderij en de bladselderij klein. Doe de groenten met de spekjes in een pan met water en kook het gaar.
Kook de rookworst in 20 minuten apart gaar (tegen de kook aanhouden). Snij daarna de worst in plakjes.
Voeg de gare groenten, spekjes en de stukjes worst toe aan de erwtensoep. Breng de soep met wat zout op smaak.

 

hcq-spliterwten.png - E-vrije Producten