slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten

Groentesaus

Dit is een beetje eng voor me maar ik ga het proberen Ik ben 56 en opgevoed met sausjes over mijn groenten en ja ik weet het helemaal ouderwets, maar voor de mensen die dat ook lekker vinden hier een recept.
Ik doe wat roomboter in een pannetje en laat dat even zacht worden dan doe ik er een lepel bloem bij (kan ook Speltbloem zijn, dat is gezonder) en dan kruiden naar smaak. Ik werk vaak met bouillonblokjes (kwart blokje). Wat betreft de kruiden; zelf ben ik helemaal weg van de kipkruiden.
Als de boter en bloem even zijn gegaard doe er dan wat melk bij en klop het flink dooreen met de garde. Dan wordt het een sausje. Ik sta er zelf altijd nog verbaasd naar te kijken en voel me net een figuur uit het kleine huisje op de prairie, maar het werkt super.
Soms doe ik er  wat geraspte kaas in voor een kaassausje op de bloemkool of broccoli.
Ik weet zeker dat dit voor de mensen die altijd sausjes uit pakjes eten een goed alternatief is en ik verzeker je het is even oefenen maar als je de slag eenmaal te pakken hebt dan is het eigenlijk veel lekkerder. Bovendien kun je de leukste variaties maken met tuinkruiden of andere kruiden die je op dat moment voorhanden hebt. cheeky

Ingestuurd : Gerdien
 

16v-broccoli.jpg - E-vrije Producten