slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten

Linzensoep

Recept nîsk/linzensoep

Ingrediënten:

• 1 glas rode linzen
• 1 ui
• 2 knoflook teentjes
• zout en peper
• 1 boullonblokje
• 3 verse mintblaadjes ( kan je ook weglaten )
• 1 aardappel
• 1 hete peper
• 2 el tomatenpurree

Snipper de ui en knoflook en bak het ongeveer 2 minuten in een pan met een beetje olie. ( niet laten verkleuren ) Was de linzen heel goed en spoel ze 3x goed door. Goed laten uitlekken en meebakken met ui en knoflook. Hoeft niet lang mee te bakken. Voeg nu 3 glazen water bij en in kleine blokjes gesneden aardappel. Ongeveer 5 minuten goed laten doorkoken tot de linzen geel van kleur zijn en heel zacht.
Doe dit alles in een blender en maal het (als je niet van stukjes houdt) goed fijn.
Giet het vervolgens terug in de pan en breng het op smaak met zout, peper en een boullonblokje. Voeg ook 2 el tomatenpuree en fijngesneden mint bij.

Voeg nu wat water (ca. 1 ltr.) toe.

Tip: serveer Nîsk met brood en citroensap.

lro-opvulling.jpg - E-vrije Producten
e72-linzen2.jpg - E-vrije Producten