slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten

Saté uit Nieuw Zeeland

Ingrediënten

500 g varkenshaas, 2 teentje's knoflook, 1 theelepel citroensap, 2 eetlepels ketjap, 1 theelepel kerriepoeder,
1 eetlepel palmsuiker, 4 eetlepels zonnebloemolie, mespunt zwarte peper, snufje zout
 

Bereiden

Snijdt de varkenshaas in vierkante blokjes ca. 4x4 cm.
Wrijf een ovenschaal in met het teentje knoflook en voeg de blokje's varkenshaas toe.
Voeg de olie en de ketjap bij en ook de kruiden, het zout, de palmsuiker en het citroensap.
Snipper het andere teentje knoflook erdoor en roer alles er goed doorheen.
Laat dit geheel 12 tot 24 uur trekken in de koelkast en roer het af en toe even door.
Dompel de saté prikkers een uurtje in koud water.
Rijg 3 of 4 blokje's vlees aan een prikker.
Grill deze satépennen op een hete grill of BBQ snel klaar.

Ingestuurd : Bram van den Berg

hkn-sate2.jpg - E-vrije Producten