slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
2po-boter.jpg - E-vrije Producten

Waarom is roomboter beter

 

Roomboter wordt gemaakt van room van melk. Het is een natuurlijke productie en daarom altijd beter dan de margarine. Roomboter is nauwelijks bewerkt, alleen gepasteuriseerd.
Helaas heeft 'echte boter' in ons land een kwade reuk gekregen. Dat komt niet alleen door de prijs, maar ook door de cholesterol, die roomboter bevat, hoewel zelfs de beste margarine daar niet vrij van is. De kwade reuk is dan ook onterecht. Bovendien bevat echte boter behalve cholesterol, lecithine, dat er voor zorgt dat de cholesterol niet neerslaat in onze aderen. Ook bevat roomboter behalve de natuurlijke vitamine A en D, vitamine E. Gebruik daarom liever roomboter inplaats van margarine, maar wees er dan als je wilt afvallen matig mee i.v.m. met de calorieën.
Voor cholesterol in voeding hoef je je geen zorgen te maken, als je maar zorgt voor voldoende lecithine en linolzuur, dat voorkomt in koudgeperste oliën.

Terug