slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten
slideshow-01.jpg - E-vrije Producten slideshow-02.jpg - E-vrije Producten slideshow-03.jpg - E-vrije Producten slideshow-09.jpg - E-vrije Producten slideshow-04.jpg - E-vrije Producten slideshow-05.jpg - E-vrije Producten slideshow-06.jpg - E-vrije Producten slideshow-07.jpg - E-vrije Producten slideshow-08.jpg - E-vrije Producten

Keltisch zeezout en Himalayazout, wat is het verschil?

Keltisch zeezout
Dit zout wordt vandaag de dag met de hand geoogst op Keltische wijze in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Hier komt geen machinale bewerking aan te pas. Zoutboeren laten het zeewater binnenkomen via een kanalenstelsel waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin wordt geleid. Het gehele proces duurt zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd wordt en handmatig opgeschept. Dit gebeurt op dezelfde manier als de Kelten dit meer dan tweeduizend jaar geleden deden. De samenstelling van de kleibodem heeft een zuiverende werking en zorgt voor de grijze kleur.

Himalayazout
Dit zout wordt geoogst uit oude landmijnen waar het zout terecht is gekomen in tijden dat er minder vervuiling in de zee zat. Het Himalayazout is roze van kleur en is afkomstig uit mijnen in Pakistan. De naam Himalaya slaat op het woord Haliet, wat een ander woord is voor steenzout. Het heeft dus niks met de Himalaya gebergte te maken. De roze kleur komt omdat er in het zout een ijzeratoom zit ingebouwd.

Himalaya zout gaat voor belachelijk hoge prijzen over de toonbank en dat moet dan toch wel beter zijn dan de goedkopere Keltische zeezout? Blijkbaar niet want we zien dat Himalaya zout meer Natrium bevat, wat bloeddrukverhogend kan werken. Tegelijk zien we dat er in Keltisch zeezout ruim twee keer zoveel magnesium aanwezig is, wat nu juist weer de bloeddruk verlaagt!

De zee werkt als een zuiveraar voor vele toxines. Er zitten inderdaad iets meer sporen van zware metalen in het Keltische zeezout, maar dat zijn zulke marginale hoeveelheden, dat er absoluut geen sprake is van een gevaar voor je gezondheid.

Keltisch zeezout is de winnaar!

Zeezout is altijd beter dan keukenzout omdat daar meer mineralen in aanwezig zijn. Maar als je het allerbeste wil, is Keltisch zeezout de onbetwiste winnaar.

(Bron: aHealthylife.nl)

Probeer eens te koken met Sel de Guerande (Keltisch zeezout). Voeg zoals u gewend bent zout toe aan b.v. uw aardappels, maar gebruik hiervoor Sel de Guerande. Dit geeft een heerlijke smaak aan uw gerechten. Ook heerlijk over uw zelfgemaakte frites.

y7e-zout3.jpg - E-vrije Producten